Bir süredir Tunus’un Ben Gardane kentinde aktif olan IŞİD militanlarına karşı operasyon yürüten Tunus güçlerini İngiliz Özel Kuvvetler askerlerinin yönettiği bildirildi.

Operasyonu yöneten 15 İngiliz askerin sivil kıyafetler giydikleri aktarıldı. İngiliz Özel Kuvvetlerine bağlı askerler Tunus hükümetinin talebi üzerine geçen yıl ülkeye gitmişlerdi.

Tunus’un turistik bölgelerinden Susa’da IŞİD sempatizanı bir kişinin gerçekleştirdiği saldırıda bu askerlerden 30’u hayatını kaybetmişti.

Mirror’da yer alan haberde İngilizlerin operasyonun planlanması ve IŞİD saldırılarına karşı taktik geliştirilmesinde rol üstlendikleri bilgisi yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir askeri yetkili Kuzey Afrika’nın hemen her bölgesinde benzer cihatçı kalkışma denemelerinin yapıldığını ve “doğru noktaya” odaklanmakta zorlandıklarını aktardı.

Yetkili sözlerinin devamında, doğrudan çatışmalara katılamayacaklarını, yalnızca İngiliz vatandaşlarını doğrudan hedef alan bir saldırı durumunda veya hükümetin talebi doğrultusunda devreye girebileceklerini kaydetti.

Bir İngiliz Savunma Bakanlığı yetkilisi ise, “özel kuvvetlerin faaliyetleriyle ilgili yorumda bulunamayız” şeklinde konuştu.

Çölü aşan IŞİD militanları Çarşamba günü Ben Gardane’ye saldırmıştı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr