HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın Türk Tabipler Birliği'ni telefonla aradığı ve Cizre'de bombalanan bir binada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, yıkılan binanın bodrum katında 20'den fazla yaralı olduğunu söylediği belirtildi.

TTB Merkez Konsey'den yapılan açıklama şöyle;

Hükümet'i  ve Sağlık Bakanlığı'nı acil tıbbi bakım için göreve davet ediyoruz.

Biraz önce Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Türk Tabipleri Birliği'ni telefonla aramış ve mahsur kalanlardan aldığı; 

"Cizre' de içinde 28 kişinin bulunduğu ve halen bombalanmaya devam edilen 5 katlı bir binanın bodrum katı hariç üstteki tüm katların yıkıldığı, bugün saat 14.30 itibarı ile 4 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu, halen bodrumda yirmiden fazla yaralı olduğu, kan kaybı ve göçüklere bağlı ezilmeler ve sıkışmalar  sonucu yaralıların durumunun giderek ağırlaştığı, yaralıların susuz kaldığı, çok sayıda yaranın morarmaya başladığı, Sultan Irmak isimli kız çocuğunun durumunun oldukça kritik olduğu ve dalgınlaştığı, konuşamadığı" bilgisini aktararak TTB'den yardım talep etmiştir.

Dileriz ki bütün bu aktarılanlar hatalı bilgilenmeden kaynaklanmakta olsun. Dileriz ki, şu anda Cizre'de bir binanın bodrum katında mahsur ve çaresiz durumda ölümü bekleyen tek bir insanımız dahi olmasın. 

Ama orada mahsur, yaralı insanlarımız varsa Hükümet'ten ve özellikle İçişleri ve Sağlık Bakanları'ndan acil talebimiz konuya duyarlılık göstererek tarif edilen duruma hızla müdahale etmeleri ve çaresizce ölümü bekleyen yurttaşlarımızın süratle tıbbi bakıma alınmasını sağlamalarıdır.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr