Haziran direnişi sırasında gündeme gelen ve ürettiği TOMA'lar sayesinde adı sıkça duyulan AKP eski İzmir Milletvekili İsamil Katmerci'nin firması, şimdi de zırhlı araç üretecek. İzmir Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren İsmail Katmerci'nin yönetim kurulu başkanı olduğu Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret firması, üretim kapasitesini katlamaya devam ediyor.

Ege Postası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, geçtiğimiz günlerde 10,5 milyon TL tutarında yeni zırhlı araç siparişi aldığını duyuran şirket, üretim tesislerinde kapasite artışına gidiyor. Geçmişte İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan araç ihalelerini de alan şirket, Çiğli’deki tesislerinde zırhlı araç üretmeye başlayacak.

Bir AKP 'kıyağı': TOMA üreticisi Katmerciler'in kârı uçuşa geçti!

Devletten üst üste aldığı siparişler sayesinde üretimi giderek artan ve borsadaki hisseleri tavan yapan Katmerciler, yılda 250 adet kapasite ile paletli ve zırhlı savaş aracı daha imal edecek. TOMA üreticisi şirket, kapasite artışı için gerekli ÇED başvurusu yaparken, Çiğli’deki fabrikasında ayrıca yılda bin 500 adet zırhlı personel taşıyıcı ve 500 adet de zırhlı silah taşıyıcı daha üretecek. İtfaiye aracı, tanker, vidanjör ve çeşitli iş makineleri de üreten firma, son kapasite artışı ile birlikte özellikle savunma sanayisine yönelik geliştirdiği ürünlerle 44 ayrı ülkeye yönelik  ihracat hacmini de genişletecek.

İçişleri Bakanlığı, AKP'li vekilin firmasına 10 milyonluk TOMA siparişi verdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde polis ve ordu tarafından yürütülen ortak operasyonlarla gündeme gelen zırhlı araçların üretimini de firmanın üstlenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda hükümet tarafından yapılan resmi açıklamalarda, TSK ve emniyet birimlerinin envanterinde yeni düzenlemeye gidileceği ve son teknolojiye sahip, yeni, modern zırhlı araçlar ile operasyonlarda kullanılmak üzere çeşitli yeni silahlar ve savunma ekipmanları alınacağı duyurulmuştu. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr