45 çocuğa cinsel istismarın yaşandığı Ensar Vakfı'nı "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" sözleriyle savunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, skandal sözlerinin tepki çekmesi üzerine "Cinsel istismara sıfır toleransım var" açıklamaları yapıyor.

Milli Türk Talebe Birliği'nde (MTTB) "Cumartesi Sohbetleri" etkinliğinde konuşan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Son bir kaç yıldır yaşadığımız bu tecavüzler, istismarlar bize yeni bir takım tedbirlerle bütün alanları kontrol altına almamız gerektiğini gösterdi. Dolmuşlara belki güvenlik kameraları koymamız lazım. Çocukların ortak yaşadığı mekanlarda güvenlik kameraları olması lazım. Oralardaki kişilerin hizmet içi eğitimlerle bir daha, bir daha elden geçirilmesi lazım. Tecavüz, şiddet, istismar, suistimal, cinsel istismar bu konularda sıfır toleransım var ve bakanlığımız da aynı şekilde."

"Bunları yapan, alet olan, bunlara vesile olan veya ihmalde bulunan herkesin en ağır cezayı alması için arkasındayım ve takipçisiyiz. Bizim bu konuda ve benim bu konuda ne bir en ufak korumamız böyle bir şey söz konusu olamaz, bugüne kadar olmadı. Hukuki olarak da bakanlığım bu davalara müdahil. Kendim de bizzat bu davaları takip ediyorum."


Kaynak: Haber.sol.org.tr