Telegraph'da yer alan Con Coughlin imzalı bir yazıda, Türkiye'nin dost olmadığı ve şantaj yaptığı söyleniyor. Yazıda Avrupa Birliği liderlerinin Türkiye ile anlaşmasının dostça yapılmadığı söylenirken, Türkiye'nin Avrupa ile yakın ilişki kurmak istemediği de belirtiliyor.

Türkiye'nin Avrupa'ya zarar vermeyi amaçlayan IŞİD ve diğer İslamcı gruplara karşı etkin mücadele etmediği söylenirken, şimdiye kadar AB-Türkiye ilişkilerinde AB'nin kartları elinde tuttuğu ve Türkiye'den taleplerde bulunabildiği, ancak artık Türkiye'nin Avrupa'ya şantaj yapar hale geldiği söyleniyor.

Türkiye'nin sığınmacı krizini kendi çıkarları için istismar ettiğini belirten Coughlin, Türkiye'nin AB'nin önerilerinden memnun olmadığında kendi taleplerini ileriye sürdüğünü bildiriyor.

Yazıda Türkiye'nin Avrupa Birliği tarafından önerilen 3 milyar avroya ek olarak, 3 milyar avro daha istediği söylenirken, AB'nin sığınmacı krizine çözüm bulamaması nedeniyle bu konuda çaresiz olduğu aktarılıyor.

Telegraph, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gittikçe daha İslamcı bir çizgiye geldiğini ve bunun da Avrupa'yı endişelendirdiğini öne sürüyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr