Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde Demokratik Suriye Güçleri ile El Nusra ve Ahrar'uş Şam arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Rusya savaş uçakları da bölgede El Nusra ve Ahrar'uş Şam örgütlerinin mevzilerini bombalıyor.

Edinilen bilgilere göre YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri, Azez kentinin 6 kilometre Güneyinde yer alan Tel Rıfat kasabası El Nusra ve Ahrar'ux Şam örgütünün elinden alarak stratejik kasabayı ele geçirdi.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Azez Komutanlarından Ebu Ömer, Telrıfat kasabasını yoğun çatışmalar sonucunda ele geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Tel Rıfat kasabasını Ahrar'uş Şam ve El Nusra'nın elinden aldık. Şimdi kentte arama tarama faaliyetleri yapıyoruz. Tel Rıfat kasabası stratejik bir öneme sahip. Bundan sonra IŞİD ile savaşacağız çünkü artık IŞİD sınırına dayandık. Kürt köyü olan Ahras'a yaklaştık. Bölgedeki tüm terör örgütleriyle savaşacağız."

Türkiye'nin kendilerine yönelik top atışlarının da sürdüğünü aktaran Ömer, "Türkiye bizim olduğumuz alanları sürekli bombalıyor. Bombardıman halen sürüyor. Türkiye şimdi, dün aldığımız Endekyi köyünü vuruyor. Türkiye'nin bombardımanı sonucu 2 savaşçımız ile 2 sivil yaralandı" diye konuştu.

Ömer, Rusya savaş uçaklarının Azez ve Tel Rıfat kasabası çevresinde El Nusra ve Ahrar'uş Şam mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını da sözlerine ekledi.
Kasabanın ele geçirilmesiyle Demokratik Suriye Güçleri Azez'i almak için önemli bir yolu elde etmiş oldu.

Öte yandan Suriye ordusunun, Tel Rıfat'ın hemen güneyindeki Miskan köyünü cihatçı gruplardan aldığı da gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Haber.sol.org.tr