Komünist Parti Karaman İl Örgütü üyesi iki kişi, kentteki tecavüz olaylarına tepki göstermek amacıyla geçen hafta düzenledikleri basın açıklamasında kullandıkları cümleler nedeniyle bugün gözaltına alındı. İki saat boyunca gözaltında tutulan iki Komünist Parti üyesi hakkında arama ve gözaltı tutanağı tutuldu, iki parti üyesinin ifadeleri alındı. 

Karaman'da Ensar Vakfı ve Kaimder adlı gerici ve yandaş kuruluşların öğrenci evlerinde meydana gelen çocuklara tecavüz olayları kamuoyunda infial yarattı. Komünist Parti Karaman İl Örgütü de 13 Mart Pazar günü bu konuda bir basın açıklaması düzenledi, yaşananlara tepki gösterdi. Basın açıklamasında "Bizler Karamanlı ilericiler ve yurtseverler olarak, yaşanan taciz vakasını takipçisi olacağız bu meselenin peşini bırakmayacağız. Hesap verecekler" denildi. 

Karaman'da yaşanan tecavüz skandalına Komünist Parti'den sert tepki: Hesap verecekler!

Polis, tecavüz olaylarına tepki gösteren ve bu nedenle basın açıklaması düzenleyen Komünist Parti üyesi iki kişiyi bugün gözaltına aldı. İki saat boyunca gözaltında tutulan Komünist Parti üyelerine, geçen haftaki basın açıklamasında geçen, "Bunların memleketin geleceğiyle dertleri de yoktur. Dertleri, tıpkı iktidardaki büyük abileri gibi, ülkeyi para babalarına peşkeş çekmek ve bunun için her türlü gericiliği kullanmaktır. Yobaz oldukları kadar sapık ve riyakârlar" cümlelerini soruldu. 

Komünist Parti üyeleri, "Bu basın açıklaması partimizin görüşlerini ifade etmektedir, herhangi bir suç unsuru yoktur. Biz de kentimizde infial uyandıran cinsel istismar olayına karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak için basın açıklaması düzenledik. Partimizin düşüncesini açıklayan siyasal bir metni dile getirdik" dediler.

Komünist Parti üyeleri ifadelerini verdikten sonra polis merkezinden ayrıldı. 

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr