AKP döneminde kendisine tahsis edilen arazi, bina ve yapılarla daha büyüyen yandaş kuruluşlardan Ensar Vakfı'nın genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Profesörler, doçentler, yardımcı doçentler imam hatip okullarında yönetici olsun" önerisinde bulundu. 

"PROFESÖRLER, DOÇENTLER İMAM HATİPLERDE MÜDÜR OLSUNLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda tekbir sesleri eşliğindeki konuşmasında şunları söyledi:  

"İmam hatip neslini daha ileriye taşımak için çok daha fazla çalışmamamız çok daha fazla emek vermemiz gerek. Biz bu ülkede dindarına da hizmet verdik dinsizine de hizmet verdik. Ama hedefimiz dindar bir nesil. Bi taraf olan bertaraf olur. Her geçen yıl daha büyüyerek şube sayısı 165'e ulaşan Ensar Vakfı'nın çabasıyla bu mücadeleyi daha da ileriye taşıyacağız. Gençler aramızda benim hocalarım da var. Geçenlerde Milli Eğitim Bakanımıza da söyledim bugün bir şeyi ısrarla söyledim.

İmam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentler ya da doktorasını yapmış hocalarımız, acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Nerede çıktı bu diyebilirsiniz? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum, hadi bakalım. Bazı profesörlerimiz çıksın ben varım desin, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın 'ben imam hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım' desin. İşte reform budur."

Ayrıntılar gelecek... 


Kaynak: Haber.sol.org.tr