İstanbul Beykoz’daki bir lisede ders sırasında tayt giyen kız öğrencilere şehvet duyduğunu söylediği iddia edilen İbrahim Canan Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni E.Ş. hakkında dava açıldı. 

Din öğretmeninden skadal sözler: Pantolon-tayt giyen kızlara şehvet duyuyorum!

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, öğrencisine "Tayt pantolon giyen kadın şehvet uyandırır. Kadın benim için seks objesidir” dediği belirtilen E.Ş'nin çocuğa kaşı cinsel taciz suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapsi istendi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, resen başlatılan soruşturma kapsamında öğrencilerin ve tanıkların ifadesine başvurdu. “Nitelikli cinsel taciz” suçundan cezalandırılması için öğretmen E.Ş. hakkında iddianame düzenlendi. Suçun birden fazla öğrenciye yönelik olması nedeniyle cezanın dörtte bir ile dörtte üç artırılması talebi de iddianamede yer aldı.

E.Ş.’nin iddianamede müşteki olarak yer alan bir kişinin kızını ayağa kaldırarak aynı sınıftaki E.Ş. isimli öğrenciye kız öğrenciyi göstererek “Ben bu kıza baktığım zaman şehvet hissediyorum. Peki sen ne hissediyorsun?” diye sorduğu anlatıldı.

Öğrenci E.Ş.’nin önce cevap vermek istemediği, daha sonra öğretmenin “İyi bak oğlum. Ben tahrik oluyorum. Sen tahrik olmuyor musun?” demesi üzerine öğrencinin “Evet” dediği, bunun üzerine E.Ş.’nin “Benim için olay bitmiştir” dediği kaydedildi.

İddianamede öğretmen E.Ş.'nin öğrencilerine yönelik sarf ettiği bu sözlerin cinsel taciz olarak nitelendirildiği belirtilerek eylemin nitelikli olarak cinsel taciz suçunu oluşturduğu vurgulandı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr