İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na atanan Muammer Yıldız, görevini dini vakıflar ve AKP yanlısı sendikalar birbirine girdiği için bırakamıyor. Her iki koltukta da boşluk var.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, öğrencilere karnelerin verildiği gün Milli Eğitim Bakanlığı’nda sürpriz atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, göreve başladığı dönemde özel kalem müdürlüğüne getirttiği Bülent Çiftçi’nin genel müdürlüğe, yanında eğitim uzmanı olarak görev yapan Ercan Demirci’nin ise müsteşar yardımcılığına atanmasını sağladı. Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, uzun süredir sürdürdüğü görevden alınıp Washington Eğitim Müşavirliği’ne verildi. Bakanla ilişkilerinin bozuk olduğu bilinen Tekin’in bu hamlesi MEB’te belirli bir kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

TÜRGEV, ENSAR, HÜRMA, İLİM YAYMA CEMİYETİ…

Bu arada İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’dan boşalacak koltuk için dini vakıflar arasında müthiş bir yarış başladı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen öğretmen sendikası Eğitim Bir-Sen, Erdoğan’ın oğlunun yöneticisi olduğu TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İmam Hatip Mezunları Derneği, Hüma Vakfı arasında yaşanan sorunlar, atamalarla birlikte gün yüzüne çıktı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na daha önce de kurul üyesi olarak görev yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın getirilmesi planlandı. Ancak Yıldız, İstanbul’daki müdürlere veda etmesine rağmen, yerine yapılacak atamada etkili olan sendika ve derneklerin anlaşamaması yüzünden kentten bir türlü ayrılamadı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip’in görev süresi de uzatılmadı.

KOCABIYIK’IN EŞİ ALINDI

İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabık’ın eşi olan Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da, etkili olan bu genel müdürlükten alındı, Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü’ne atandı. Yabancı ülkelerde sıkı işbirliğini gerektiren ve bu yüzden göreve getirilecek kişinin yabancı dil bilmesinin gerekli olmasına karşın, Kocabıyık’ın yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmadığı belirtildi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr