İSTANBUL

Taraf Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin, 'iftira' suçundan yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya, sanıklar Bülent Onur Şahin ve Hüseyin Özay ile şikâyetçi Mustafa Karaalioğlu katıldı.

Müşteki Karaalioğlu'nun avukatı Gülin Akbaba, sanıkların karacılık suçunu işlediğini savunarak, cezalandırılmalarını istem etti.

Sanık Şahin ile Özay'ın avukatı Aziz Uzun ise lakırtı alarak, davaya özellik olayın müvekkilleriyle alakasının bulunmadığını tez ederek, müvekkillerinin beraati anlamında değişmeyen verilmesini istedi.

Mahkeme, Taraf Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin'in, Mustafa Karaalioğlu ile alakalı yazı ve içeriklerinin 'iftira' suçu kapsamında değerlendirileceğine hükmederek, Şahin'in 10 ay hapisle cezalandırılmasına değişmeyen verdi. Mahkeme, sanığın baştan töhmet işlemeyeceği kanaatine varıldığından hükmün açıklanmasının art bırakılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, ayrımsız suçtan yargılanan Hüseyin Özay'ın ise beraatine hükmetti.

Taraf gazetesinde 4 Ağustos 2014 tarihinde gösterilen Hüseyin Özay imzalı haberde, gazeteci edip Mustafa Karaalioğlu için “sahte içtimai iletişim araçları hesaplarıyla kampanya yürüttüğü” ve 'sahte aritmetik ile zamanın Halkbank Genel Müdürü'nden mülk istediği' iddiaları toprak almıştı.

Muhabir: Emin İleri

Kaynak: AA