Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen altın madene karşı direnenlerle dayanışma için Taksim'de bir araya gelen yaşam savunucuları, Tünel meydanında kurulu olan polis barikatının karşısında horona durdu. İki adet TOMA ile İstiklal Caddesi’nin Tünel girişini kapatan polis, alkışlarla protesto edildi.

Cerattepe'ye destek için yola çıkan araçları engelleme kararı

Polis barikatının önünde çekilen horonun ardından yapılan açıklamada, gün boyunca Artvin’e ulaşmaya çalışanlara yönelik saldırılar, baskı ve yıldırma politikaları protesto edildi. Hopa’da Cankurtaran Mevkii’nde yaşanan saldırıda yaralanan iki kişiye selam gönderildi ve Artvin halkının her akşam saat 20.00’de yaptığı ses çıkarma eylemine destek verildi.

Artvin Cerattepe direniyor: Halk sokağı terk etmiyor

Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na doğru yürümek isteyenler, polis tarafından engellenmeleri üzerine Anayasal hakları olan basın açıklamasını gerçekleştirmek için görüşmeler yapıyor. Görüşmeler sırasında polis yaşam savunucularını yürütmemekte kararlı olduğunu belirtti. Yaşam savunucularının polise yanıtı “Vali’yle görüşün, biz yürüyeceğiz” oldu.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr