Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım günü basın açıklaması yaptığı sokakta vurularak yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturma sürüyor.

Dört Ayaklı Minare ve çevresinde yapılan olay yeri incelemesine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Barosu yetkilileri, terör suçlarından sorumlu başsavcı vekili, soruşturma savcısı ve jandarma olay yeri inceleme uzmanları katıldı. İlk olarak Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin vücudu terk ettikten sonra isabet ettiği düşünülen işyerinde arama yapıldı.

'daki habere göre, Tahir Elçi'nin vurulduğu yerin tam karşısında bulunan ve çıkan çatışmalar nedeniyle büyük oranda hasar gören hediyelik eşya satılan işyerinde yapılan aramada bulunan bazı delillere el konuldu. Ele geçirilen deliller arasında tabanca ve uzun namlulu silahlara ait deforme olmuş mermi çekirdekleri de yer aldı.

Yetkililer, Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bulunan deliller arasında olma ihtimalinin bulunduğunu, bu nedenle bulguların tümünün en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini söyledi.
Mermi çekirdeklerinin bulunduğu işyerinin, Elçi'nin vurulduğu yerin tam karşısında olduğunu belirtti.


Kaynak: Haber.sol.org.tr