Sosyal medya üzerinden yayılan bir video, Suudi Arabistan'da polislerin kadınlara saldırısını görülmesine neden oldu.

Kadınları döven Suud polisine ise bir grup; "Dövmüyorlar, koruyorlar" diyerek destek verdi.

Videoda, Riyad'ın merkezindeki alışveriş merkezi Nakhi'de kendisine vahşice saldırılan bir kadının ağladığı duyuluyor. Kadın, bir başka adam tarafından uzaklaştırılmadan önce saldırgan adam tekme atıyor.

OLAYA DAHİL OLAN KADIN: YÜZÜMÜZÜ KAPATMAYI REDDETTİK VE...

Arap haber sitesinde El-Hayat'a konuşan bir kadın, görüntülenen olayda Suudi din polisinin kendisini ve arkadaşını hedef aldığını söyledi.

İsmi verilmeyen kadın, alışveriş merkezi önünde taksi beklerken yanlarına gelen ve yüzlerini kapatmalarını isteyen din polisi tarafından saldırıya maruz kaldıklarını anlattı. Kendilerinin polisin talebini reddettiğini, bu sırada zorla arabaya bindirilmeye çalışıldıklarını ancak aileleriyle iletişim kurmadan polisin arabasına binmemeyi de reddettikleriniı söyleyen kadın, bunun üzerine polis ve beraberindekilerinin kendilerini çekiştirmeye başladığını belirtti.

Polisten kurtulmaya çalıştıkları sırada kendisinin kaçabildiğini söyleyen kadın, arkadaşının karşı sokağa kaçmayı denerken videoda izlenenlerin yaşandığını anlattı.

Öte yandan din polisine destek olanlar ise, polisin erkek kardeşi tarafından dövülmeye yeltenilen kadını korumaya çalıştıklarını iddia etti. Alışveriş merkezinin güvenlik görevlisi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kadını döven kişinin erkek kardeşi olmadığını söyledi. 

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr