Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Cubeyr, "Suriye'de siyasi sürecin başarısızlıkla sonuçlanması halinde savaş devam edecek. Muhaliflere olan destek de artarak devam edecek. Neticede ise Beşar Esad yenilecek" ifadelerini kullandı.  

Türkiye'deki İncirlik üssüne Suudi jetlerinin gönderilmesinin ardından Suriye'ye ne zaman kara kuvvetleri gönderileceğine dair Cubeyr, şunları ifade etti:    

IŞİD ile mücadele planının bir parçası olarak uçaklarımızı İncirlik'te konuşlandırıyoruz. Suriye'ye herhangi bir kara operasyonuna özel kuvvetlerle destek vermemiz, ABD öncülüğünde uluslararası bir kara kuvvetleri koalisyonu oluşturulması kararına bağlı. Bu nedenle Suriye'ye gönderilecek karar kuvvetlerinin zamanı bize bağlı değil. Biz, 'Eğer uluslararası koalisyon bir kara gücü oluşturmak isterse, Suudi Arabistan buna katılmaya ve özel kuvvetler göndermeye hazır' dedik. Birleşik Arap Emirlikleri de aynı şeyi söyledi.

Cubeyr, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonda yer alan kara güçlerinin bir bölümü olarak Suriye’de bulunacaklarını ifade etti.        

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr