Suudi Arabistan ordusu, ülkenin ve Ortadoğu’nun en büyük tatbikatı olarak nitelendirilen 'Ra’du’ş Şimal' (Kuzey Gök Gürültüsü) adlı askeri tatbikatı başlattı.

Tatbikatın başladığını duyuran Suudi Arabistan Kuzey Bölgesi Komutanı Orgeneral Fahd bin Abdullah Al-Mutayri, basına yaptığı açıklamada, "Allah’ın adıyla bu mübarek günde 'Ra’du’ş Şimal' (Kuzey Gök Gürültüsü) askeri tatbikatını ve komuta merkezi eğitiminin açılışını ilan ediyoruz. Allah’tan tüm tatbikatlara katılanların gayretlerini başarıyla taçlandırmasını temenni ederiz. Herkesten kuvvetlerimizin savaş yeteneklerini, savaşa hazırlık derecesinin yükseltilmesi için gayret ve de birlik içinde yan yana deneyimlerimizi paylaşabileceğimizi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Suudi Arabistan’ın kuzeyindeki Hafır El-Batın ilinde bulunan Kral Halid askeri bölgesinde başlayan tatbikata Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkenin yanı sıra El-Cezire Kalkanı Gücü’nden birlikler katılıyor. Gelişmiş silahların kullanılacağı tatbikatlarda topçu birlikleri, tanklar, piyade birlikleri ile hava ve deniz savunma birlikleri yer alıyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr