Rusya’nın arabuluculuğunda toplanan Suriye muhalefeti temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada ülkenin yeni anayasası için bir eylem grubu oluşturulduklarını ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını bildirdiler.

TASS'ın haberine göre grup çalışmalarını Rusya’nın Suriye’de savaşan tarafları uzlaştırmak için kurduğu Himeymim üssünde bulunan merkezde sürdürüyor. Lazkiye’de bulunan merkez 23 Şubattan bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

Toplantıya Suriye Seküler partisi için Ulusal Kongre temsilcileri, Demokratik Suriye hareketi ve bazı tanınmış kanaat önderleri katıldı.

Açıklamada, siyasi uzlaşı için ülkenin yeni anayasasının hazırlığını ortaklaşa yürütmek gerekliliği vurgulanırken bu çalışmanın “güçlü, demokratik, bağımsız ve seküler; etnik ve dini kökenine bakmaksızın tüm yurttaşların haklarına saygılı bir Suriye’nin varlığını garanti altına alacağı” belirtildi.

Katılımcılar anayasa taslağının en kısa sürede tamamlanacağını taahhüt ederken, “tüm yurtsever hareket, parti ve örgütlere güvenin yeniden sağlanması için bu çalışmaya katılmaya” çağırdı.

Muhalefet temsilcileri açıklamalarında Suriye krizinin çözümü için BM himayesinde yürütülen Cenevre görüşmelerine katılmak istediklerini belirttiler.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr