Suriyeli çocukların ihtiyacını karşılamak için kurulan yardım derneğinde tercüman olarak çalışan şahıs, yasa dışı yollarla derneğin 80 bin dolarını bankadan çekti. Dernek yöneticilerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderilen dosya kapsamında, dernek yetkilisi olduğunu söyleyen Suriye uyruklu A.K. ifade verdi. İfadesinde olayı anlatan A.K., J.A. (28) isimli şahsın dernekte tercüman olarak yardımcı olduğunu ve herhangi bir yetkisinin bulunmadığını aktardı. J.A. isimli şahsın dernek karar defterini ele geçirdiğini anlatan A.K., M.A. (30) isimli şahsa yetkili kılındığına dair sahte bir karar oluşturarak noterden imza sirküleri çıkarttıkları söyledi. Bu imzalarla bankaya giden şüpheli sanıkların, bir gün arayla önce 50 bin dolar daha sonra da 30 bin dolar olmak üzere toplam 80 bin dolar çektiklerini belirtti.

BANKA GÖREVLİLERİNİN ŞÜPHESİ ZANLILARI YAKALATTI

Banka görevlileri 15 Şubat 2016'da bankaya tekrar giderek para çekmek isteyen şahıslardan şüphelenerek polis çağırdı. Bunun üzerine şüphelilerin bankadan kaçarak uzaklaştı. A.K. dernek defterini bilgileri dışında kaçırarak noterden belge alıp bilgileri dışında dernek hesabından para çeken şahıslardan davacı ve şikayetçi oldu. Şüpheli şahıslardan J.A. 16 Şubat 2016'da Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanırken, M.A. isimli şahıs ise kendi rızası ile Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim oldu.

Adliyeye sevk edilen şüpheli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr