SANA'da yer alan habere göre, Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak, Türk ordusunun ağır toplarla Lazkiye kırsalının Utayra Dağını vurmasıyla sivil vatandaşlara da zarar geldiğini söyledi.

Kaynak, Suriye'nin, Türkiye'nin bu fiilini uluslararası kanunların açık ve net bir ihlali olarak değerlendirdiğini, yanı sıra, Suriyeli sivil vatandaşlara karşı da bir suç olarak nitelendirdiğini belirtti.

Suriye’nin Türkiye hükümetinden Suriye Arap Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğine ve halkına yönelik saldırılarına son vermesini talep ettiğini belirten kaynak, aynı zamanda uluslararası kanun ve kararların ilkelerine saygı göstermesini talep ettiğini vurguladı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı kaynağı Suriye’nin; uluslararası toplumdan da Türkiye hükümetini Suriye ve halkına yönelik kuşkuya yer bırakmayan bu saldırılarını durdurmaya zorlamasını talep ettiğini, BM’de üye bir devlet olarak kanuni sorumluluk ve bağlılıklarını yerine getirmesine zorlamasını talep ettiğini ifade etti.

Kaynak Suriye Arap Cumhuriyeti'nin; Türkiye hükümetinin bu saldırılarına karşı koymada uygun gördüğü zamanda ve yöntemde cevap verme hakkını saklı tuttuğunun altını çizdi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr