Diyarbakır’da yaşayan 57 yaşındaki Seniha Sürer, aynı evde bulunan kızı Seda Aslan ile dört aylık torunu Elif, seksen günü aşkın süredir sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’da bulunuyor. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, geçen 19 Şubat’ta ailesini arayan Seniha Sürer, otuz kişiyle birlikte bir bodruma sığındıklarını, toplam beş aile olduklarını, yaralılardan birinin dokuz yaşında olduğunu ve dışarıya çıkmak istediklerini söyledi.

YEDİ KİŞİ YARALANDI
Beyaz bayrak astıkları binanın, isabet eden mermilerden ötürü bir kısmının yıkıldığını anlatan Sürer, yedi kişinin yaralandığını ve bodrumda bulunanların risk altında olduğunu ileri sürdü.

Bunun üzerine Seniha Sürer'in eşi Mehmet Beşir Sürer ilk olarak Çarşı Polis Merkezi’ne başvurarak, ailesinin kurtarılmasını istedi. Bir gelişme sağlanamayınca avukatları Yunus Muratakan, Gülşen Demir ve Semra Balya aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu.

Başvuruda, “Dilekçe hazırladığımız esnada yaklaşık bir kilometre uzakta olan Sur’dan yoğun patlama ve bombardıman sesleri gelmekte olup acilen mahkemenizin tedbir kararı vermesi gerekmektedir” denildi.

Dilekçede, sokağa çıkma yasağı nedeniyle “yaşam hakkı” ile “kişi özgürlüğü ve güvenliğinin” ihlal edildiği savunuldu. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr