Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Anadolu, Kocaeli, Edirne, Kırklareli, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevresinde yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise Türkiye genelinde 4-8 derece azalacak.

ANKA'nın haberine göre, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Edirne, Kırklareli, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı yağışlı geçecek.

Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısı ile Adana, Osmaniye, Bingöl ve Muş çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 4 - 8 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli esecek.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr