İsveç’in başkenti Stockholm dün ırkçı bir saldırıya sahne oldu. Yüzlerini maskeyle kapatan ırkçı bir grup, kentin ana tren istasyonundaki mültecilere ve etnik olarak İsveçliye benzemeyen insanlara saldırdı.

Siyah kar maskeleri ve pazıbent takan ırkçı grup, saldırı öncesinde bir bildiri dağıttı. “Artık yeter” denilen bildiride, “sokaklarda dolaşan Kuzey Afrikalı çocuklara hak ettikleri dersi verecekleri” söylendi. Bildiride İsveçli sosyal yardım görevlisi Alexandra Mezher’in mülteci çocukların kaldığı bir barınakta bıçaklanarak öldürülmesinden de söz edildi.

Aftonbladet gazetesine konuşan bir görgü tanığı, en az üç kişinin kötü bir şekilde dövüldüğünü gördüğünü, grubun özellikle göçmenleri hedef aldığını söyledi.

Olay sonrasında dört saldırgan tutuklanırken, bir kısmı da halka açık mekanda maske taktıkları için gözaltına alındı.

NEONAZİ ÖRGÜTÜ TEHDİT ETTİ

Saldırının ardından bir açıklama yayımlayan Neonazi İsveç Direniş Hareketi, ırkçı saldırıya sahip çıkarak saldırıyla “Merkez İstasyon civarında barınan Kuzey Afrikalı göçmenleri temizlendiğini” savundu.

Açıklamada “Polis, onların [mültecilerin] azgınlıklarının üstesinden gelemeyeceğini açıkça gösterdi. Artık hak ettikleri cezayı kendimizin vermesinden başka bir alternatif göremiyoruz” denildi.

İsveç’te resmi rakamlara göre ikamet eden mülteci sayısı 160 bin.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr