13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve resmi rakamlara göre 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma katliamının ardından açılan ceza davasının 6'ıncı duruşmasına yarın devam edilecek. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 6'sı tutuklu 46 sanık yargılanıyor. 

Dün Madenci Anıtı’na karanfiller bırakan işçi yakınları adına şu açıklama yapıldı:

"21 aydır ölüm kokan bu şehirde çocuklarımızın, eşlerimizin katillerinin hak ettiği cezayı almaları için mücadele ediyoruz. Gerçek suçluların hâlâ sokakta dolaştığını biliyoruz, bunlar adalet önünde hesabını verene kadar adalet arayışımızı devam ettireceğiz. Bunlar Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, MİGEM, TKİ, ELİ müfettişleri ve sarı sendikadır. 16 Şubat Salı günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6’ncısı görülecek duruşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz.” 

6 TUTUKLU SANIK VAR

Soma davasında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisi Ertan Ersoy ile emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik tutuklu bulunuyor. Daha önce tutuklu bulunan Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz ise 25 Aralık 2016 günü adli kontrol şartıyla tahliye edilmişlerdi. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr