Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan dün gece giriş yapan Suriye'ye ticari malzeme taşıyan bir TIR, dorsesindeki malzemeleri Suriye plakalı araçlara devrettikten sonra Gümrük Sahası'nda fazla kalmasından şüphelenen Gümrük Muhafaza memurları tarafından durduruldu.  

'nın haberine göre, TIR'da yapılan aramada bir poşet içerisinde yelek ve birbirine bağlı kablolar olduğu fark edilince durum polise bildirildi. Polis ekipleri de yaptığı incelemede canlı bomba yeleği olduğunu ve 10 TNT kalıbının bulunduğunu ve kablo ile birbirine bağlı olduğunu saptadı. Bölgede sinyallerin kesilmesinin ardından kablolar ile oluşturulan bomba düzeneği etkisiz hale getirildi, TNT kalıpları ile yelek incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, TIR'ın sürücüsü ile yanındaki Suriye uyruklu kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması devam ederken, bu sabah Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Ticari amaçlı olarak malzeme taşıyan TIR'lar, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan girmeleri ve malzemeleri bırakarak geri dönüşleri sırasında görevliler tarafından didik didik arandı. 

Kilis Valisi Süleyman Tapsız da sabah saatlerinde çevresinde de yoğun önlem alınan Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelerek inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr