Çanakkale'nin Ayvacık sahillerinde iki gündür süren denetimlerde tespit edilen sığınmacı sayısı 869'a ulaştı. Sığınmacı kaçakçılığından gözaltına alınan 13 kişiden 10'u ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Ege kıyılarından Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için organizatörler tarafından Ayvacık sahillerine getirilen sığınmacılara yönelik operasyon düzenlendi. Sığınmacı kaçakçılığıyla mücadele için geçen hafta kurulan ve 13 timden oluşan tamamı rütbeli özel birlik, bölgede dün sabahtan itibaren operasyon başlattı.

Altınoluk açıklarında yine facia: 11'i çocuk 27 sığınmacı hayatını kaybetti!

 

Edremit Körfezi'nde11'i çocuk 27 kişinin öldüğü facianın yaşandığı gün, Ayvacık sahillerinden Midilli'ye geçmek için hazırlık yapan 362 sığınmacıyı tespit eden özel birlik çalışmalarını sonlandırmadı. Ayvacık'a bağlı Behramkale, Gülpınar, Büyükhusun başta olmak üzere sahillerdeki operasyonlar geç saatlere kadar sürdü. Yakalananların sayısı 609'a yükseldi. Bu sabahki operasyonlarda ele geçirilen 260 sığınmacıyla birlikte iki günde toplam 869 sığınmacı tespit edildi.  

Ayrıca sığınmacı kaçakçılığından gözaltına alınan 13 kişiden 10'u sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bu sabah gözaltına alınan 3 organizatörün ise sorgusunun sürdüğü kaydedildi.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr