Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Meteoroloji, pazartesi ve salı günü için uyardı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bugün yurdun Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yarından itibaren sıcaklıklar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 12 derece olmak üzere tüm yurtta azalacak. Pazartesi günü İstanbul'da en yüksek sıcaklık 10, Ankara'da 12 derece olacak.

Yağışların Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI
Rüzgarın, bugün akşam saatlerinden itibaren Kuzey ve Orta Ege’de, gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara’da hızını artırarak doğu ve kuzeydoğu, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, zamanla Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; Batı Karadeniz ve Marmara’da pazartesi akşam saatlerinden sonra, Kuzey ve Orta Ege ile Akdeniz’de Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr