İngiltere'deki Staffordshire Üniversitesi tarafından Shakespeare'in Stratford-upon-Avon kasabasındaki Kutsal Trinity Kilisesi'nde bulunan mezarında ileri teknolojiler kullanılarak yapılan incelemelerde ilginç bulgulara rastlandı. İngiliz arkeologların araştırmasına göre, dünyaca ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in kafatası mezarında olmayabilir.

Üniversitenin araştırmasına öncülük eden arkeolog Kevin Colls, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, mezara hiçbir şekilde zarar vermeden, toprağın içini yer radarı taraması (GPR) teknolojisiyle incelediklerini belirtti.

Colls, "Shakespeare'in mezarının, baş kısmında garip bir düzensizlik var. Tarihte, birinin gelip Shakespeare'in kafatasını aldığına yönelik bir hikaye var ve ben kafatasının Kutsal Trinity'de olmadığına çok ama çok ikna olmuş durumdayım." dedi.

Araştırmadan elde edilen bulgulara ilişkin konuşan Kutsal Trinity Kilisesi'nin Papazı Patrick Taylor ise araştırmanın ikna edici olmadığını belirterek, kafatasının çalındığına dair yeterli delillerin bulunmadığını söyledi.

Mezar incelemeleri, Shakespeare'in ölümünün 400. yıldönümü ile başlatılmıştı. Shakespeare'in kafatasının çalındığı iddiasına ilk defa 1879 yılında çıkan bir dergide yer verilmişti.


Kaynak: Haber.sol.org.tr