Suruç Katliamı'nda yaralananların devlet görevlilerine ilişkin yaptığı suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'yla birlikte Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Şanlıurfa Valisi, Suruç Kaymakamı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü, suç işleyen emniyet görevlileri, MİT müsteşarı ve mensupları hakkında "İhmalli davranış sonucu kasten adam öldürme", "ihmalli davranış sonucu kasten yaralama" suçlamasıyla dava açılması istenmişti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı verdiği takipsizlik kararında, Suruç Emniyet Müdürü ve yardımcısı hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruştma izni verildiği, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Dilekçede, haklarında dava açılması istenen isimlerin ise "doğrudan soruşturma yapılmasını gerektirir somut bir eylem ve kusurdan bahsedilmediği, soyut ve genel suçlama mahiyetinde olduğu" gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr