Sarıyer'de bulunan Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne dün gece saatlerinde el yapımı bomba atıldı. 

Atılan patlayıcının ardından olay yerinde bir süre çatışma yaşandı.

Yaşanan çatışmada Yılmaz Öztürk isimli bir genç vuruldu. 

Okmeydanı Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk hayatını kaybetti. 

700 METRE İLERDEYDİ
Küçük Armutlu semtinde karakola saldırı sonrası öldürüldüğü iddia edilen Yılmaz Öztürk’ün cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Aile ve avukatları, Öztürk’ün herhangi bir saldırıyla ilgisi olmadığını ifade etti.

Öztürk ailesinin avukatı Cemal Yücel, “Bu çocuğun hiçbir şekilde militan bir özelliği yoktur. Bu konularda karakola bomba atacak birisi değildir. Bu bilgiler tamamen yanlıştır. Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendirilmektedir. Karakol ile çocuğun öldürüldüğü yer arasında 600-700 metre var. Karakola saldırı olsaydı bu çocuk 700 metre mesafede öldürülmezdi. Daha yakınında bu olay olması gerekirdi.” diye konuştu.

Evrensel'de yer alan habere göre; Sarıyer’de evlerindeki arama sırasında polis tarafından öldürülen Dilek Doğan’ı hatırlatan baba Hüseyin Öztürk, “Daha önce Dilek Doğan’ın başına gelen benim oğlumun başına da geldi. Her ikisi de masumdur. Onların bahsettiği gibi herhangi bir örgütle ilişkileri olmadığı gibi işine giden gelen bir çocuktu. Maalesef zor konuşuyorum ama ben artık bu şehirde, bu ülkede yaşamaktan korkmaya başladım. Ama elimden geldiği kadarıyla ömrüm var olduğu sürece, zaten yaşamanın da bir anmalı kalmadı benim için, o karakolda o çocuğa kurşun sıkan polisi kendim bulacağım” dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr