Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Romanya ziyareti sırasında Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile düzenlediği basın toplantısında mülteci sorunuyla ilgili konuştu. 

Bir basın mensubunun, "Suriyeli sığınmacıların Türkiye sınırına gelmeye devam etmesiyle Türkiye'nin bu konudaki pozisyonunda değişikliğe gidip gitmeyeceğine" yönelik sorusu üzerine Bozkır, bunun sadece Türkiye ve sınırındaki ülkelerin değil, Avrupa'nın da problemi olduğunu söyledi. 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan anlaşmaya da değinen Bozkır, "AB tarafından verilecek 3 milyar avro Türkiye tarafından talep edilmedi" ifadesini kullandı.

Bozkır, Türkiye'nin sadece kamplar için 8 milyar dolar harcadığını da sözlerine ekledi. 

Bozkır'ın bu açıklamasıyla kendisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun önceki açıklamaları çelişiyor. Hükümet, her fırsatta Türkiye'ye gelen Suriyelileri kullanarak Avrupa'ya, maddi yardım yapılmazsa, mülteci akınını durdurmayacakları tehdidinde bulunuyor. 

Bunun en net örneği 3 gün önce yaşanmıştı. Erdoğan'ın AB yetkilileri Donald Tusk ve Jean-Claude Juncker ile yaptığı "mülteci pazarlığı"nın tutanakları basına sızmıştı. Erdoğan'ın, bu tutanaklarda "kapıları açar mültecileri otobüse doldurur size yollarız" şeklindeki tehditleri bulunuyordu.

Erdoğan'ın AB ile yaptığı utanç verici mülteci pazarlığının tutanakları sızdı!

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr