Ankara’da askeri servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından “fail kim”sorusu ortaya atıldı. Patlamanın yaşandığı yerin yılbaşı gecesi yakalanan iki IŞİD’li canlı bombanın keşif yaptıkları bölge olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, 10 Ekim’de iki canlı bomba ile Gar Meydanı’nda 102 kişinin öldüğü eylemi yapan IŞİD, 7 Haziran seçimlerinden bu yana genellikle patlayıcı yelek giymiş militanları aracılığıyla saldırı yapıyordu. Yine yılbaşına sayılı günler kala, başkentte eylem hazırlığındayken yakalanan iki canlı bomba Musa Canöz ve Adnan Yıldırım, keşif yaptıkları yerler arasında patlamanın olduğu bölgeyi de anlattığı ortaya çıktı.

BÖLGEDE KEŞİF YAPTILAR

Tutuklanan bombacılardan Adnan Yıldırım, bomba düzeneğini hazırladıktan sonra bir gün Deniz Kuvvetleri, Kara Harp Okulu, Meclis, Emniyet ve Polisevi’ne kadar yürüdüklerini, keşif yaptıklarını anlatmıştı.

Yıldırım, başka bir gün ise Etimesgut’ta Zırhlı Birlikleri kontrol ettiklerini belirterek “Çarşı iznine çıkan askerleri kontrol ettik. Burayı da olumsuz olarak bildirdik. Başka bir gün Jandarma Genel Komutanlığı’nda keşif yaptık. Burayı da olumsuz bildirdik. Başka bir gün Mamak Muharebe Okulu, Polis Koleji’ne gittik. Orada da hiçkimseyi bulamadık. Bunu (Suriye’deki IŞİD yöneticisi) Mustafa Mol’a olumsuz olarak rapor ettik” demişti.

Canlı bomba, buralarda eylem yapmaktan vazgeçmelerinin sebebi, patlama sırasında en fazla 1 veya 2 kişinin öleceğini gerekçe göstermişti.

Kaynak: Haber.sol.org.tr