Ankara Merasim Sokak 'ta yaşanan bombalı saldırının ardından ardından ilk incelemelere göre saldırı 34 KK 3340 sahte-ikiz plakalı Cherokee marka ciple gerçekleştirildi. Aracın üzerindeki plakanın aslının İstanbul’da olduğu, plakanın kopyalandığı, aracın ise İzmir’den çalındığı anlaşıldı.

Milliyet'in haberine göre, araçtaki bir ya da iki kişi servislere doğru aracın yönünü kırarak saldırıyı gerçekleştirdi. Tanıkların anlatımına göre, içinde sivil ve askeri memurların bulunduğu servis araçları İnönü Bulvarı ’na doğru trafik ışıklarına konvoy halinde yaklaşırken, içinde saldırganların bulunduğu araç yavaşlayarak servis aracının yanında kendisini havaya uçurdu.

2 METRE UZUNLUĞUNDA ÇUKUR

Üç otobüs arka arkaya tamamen yanmış, ortadaki otobüsün ise patlamanın şiddetiyle yoldan kaldırıma savrulduğu ve askeri lojmanların bahçe duvarına çarparak durduğu görüldü. Savrulan aracın sadece iskeleti kalacak şekilde yanıp kül olduğu ve yol ortasında da yaklaşık bir metre derinliğinde iki metre uzunluğunda çukur oluştuğu gözlendi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr