Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hırsızlık ve uyuşturucu suçundan hükümlü 33 yaşındaki Mesut Narin kendini asmasından sonra, cinayet suçundan tutuklu 22 yaşındaki Ahmet Sadık üzerine kolonya dökerek kendini ateşe verdi. Ahmet Sadık, kaldırıldığı hastanede öldü. Savcılık iki intihar olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Son intihar olayı Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda önceki akşam, meydana geldi. 25 Mart 2015 tarihinde Adapazarı'nda 23 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hasan Abdullah'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ahmet Sadık, iddiaya göre ayaklarını ranzaya bağladıktan sonra üzerine kolanya dökerek kendini ateşe verdi. Koğuşta kalan arkadaşları, Ahmet Sadık'ın çığlıklarını duyarak battaniyelerin yanı sıra su dökerek söndürdü.

Sadık'ın üzerindeki elbiseleri söndürmeye çalışan iki mahkumun da elleri yanarken, vücudunun büyük bir bölümü yanan Ahmet Sadık ambulans ile önce Ferizli İlçe Devlet Hastanesi'ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ahmet Sadık İstanbul'da bir hastaneye sevk edilirken hayatını kaybetti. 

Bu olaydan bir gün önce hırsızlık ve uyuşturucu madde suçundan 10 yıla mahkum Mesut Narin kendini çarşafla ranzaya asarak intihar etmişti. 
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr