Esenler’de, büfesinde sahte içki sattığı için Ekim 2015 tarihinde Serdar Milyoner’in ölümüne neden olduğu iddia edilen büfe sahibi Metin Şahin ile sahte içkiyi temin ettiği ileri sürülen Nihat Bahadır ilk kez hakim karşısına çıktı. Metin Şahin, ifadesinde, içkiyi ucuz olduğu için sattığını belirterek, "Ben içtim, bir şey olmadı" dedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Metin Şahin ve Nihat Bahadır ile olayda ölen Serdar Milyoner’in babası Celalettin Milyoner katıldı.

Hakim karşısında ilk defa ifade veren büfe sahibi Metin Şahin, kendisinin de bu içkiden içtiğini, herhangi bir zararını görmediğini söyledi. Şahin, "Büfeyi 1,5 ay çalıştırdıktan sonra bu olay yaşandı. Müşteriler gelip ucuz Bulgar içkisi istiyorlardı. İsmini Tuncay olarak bildiğim bir kişi büfeye gelip ’Bu içkilerden satıyorum. Herkes alıyor. Sana da vereyim, satarsın’ dedi. Ben de kabul ettim. Mastika marka rakı ile bidonlarla getirdiği ve daha sonra şişelere doldurduğu viskilerden aldım. Satmadan önce ben bu içkiyi evde içtim. Kadeşim de bu içkiden içti. Biz herhangi bir zararını görmedik. Hatta etrafta tanıdığım esnaflara da bu içkiden verdim, onlarda da bir rahatsızlık olmadı. Gelen müşterilere de ara ara bu içkiden sattığım oldu" diye konuştu.

'ÖLÜMLERİ EMNİYET’TE ÖĞRENDİM'
Olayın ardından polislerin büfeye gelip arama yaptığını ve kaçak içkileri bulduğunu belirten Metin Şahin, Emniyet’e götürüldüğünü, burada açık olan televizyonda sahte içkiden ölümleri öğrendiğini anlattı. İçkiyi aldığı kişinin diğer sanık Nihat Bahadır olmadığını ileri süren Metin Şahin, Cinayet Masası Amiri’nin "19 kişi öldü, 80 kişi de hastanede. Bunların hepsi sana kalabilir. Bu içkileri kimden aldın, bize söyle" dediğini belirterek, "O an şuurumu kaybettim. Sorgu odasında bana, ’Bu içkileri Esenler’de Nihat Bahadır’dan aldığını söyleyebilir misin?’ dediler, ben de ’Olur’ dedim" diye konuştu. 

Sanık Nihat Bahadır da, hurdacılık yaptığını, kimseye sahte içki satmadığını söyledi. Otoparkta kullanılmaz halde olan bir arabasının olduğunu, polisin arabada yaptığı aramada ele geçirdiği şişeleri satmak için topladığını savunan Bahadır, "Sattığım şişeler karşılığında içki alırdım. Bu içkileri de kendim içerdim" diye konuştu.'

'AĞABEYİM RAHATSIZLANDIKTAN BİR GÜN SONRA BEN DE RAHATSIZLANDIM'
Duruşmada, ölen Serdar Milyoner’in kardeşi İskender Milyoner de tanık olarak dinlendi. Ağabeyi Serdar ile birlikte Metin Şahin’in işlettiği büfeden pet şişe içerisinde bir adet viski aldıklarını, akşam da evde içtiklerini anlatan Milyoner, ağabeyinin bir gün sonra, cuma günü öğle saatlerinde rahatsızlandığını söyledi. İskender Milyoner, ağabeyini hastaneye götürdüklerini, serum takıldıktan sonra eve döndüklerini ancak ağabeyinin yeniden rahatsızlanması üzerine ambulans çağırarak başka bir hastaneye götürdüklerini dile getirdi. Milyoner, ağabeyini oradan da Avcılar’daki bir hastaneye sevk ettiklerini anlattı. 

Kendisinin de cumartesi günü rahatsızlandığını belirten Milyoner, ağabeyinin pazartesi günü hastanede hayatını kaybettiğini, kendisinin de 3 gün acil serviste tedavi gördüğünü söyledi.  Hakimin sorusu üzerine, son 1 ay içinde 3-4 kez ağabeyiyle birlikte söz konusu içkiden aldıklarını belirten Milyoner, olay günü ağabeyinin 3 duble, kendisinin de 2 duble içtiğini arta kalan viskiyi ise analiz etmeleri için olayın hemen ardından polise teslim ettiklerini vurguladı.

Tanıkların dinlenmesinden sonra söz alan sanık avukatları, dosyanın yeniden Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek rapor alınması ve müvekillerinin tahliye edilmesi talebinde bulundu. Mahkeme Heyeti ise her 2 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, Adli Tıp’tan yeniden rapor alınması talebini reddetti. Duruşma ertelendi.

25 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR
Ekim 2015’te sahte içkiden ölümlerin yaşanması üzerine 11 kişi gözaltına alınmış, bunlardan Serdar Milyoner’in ölümüne neden olduğu sahte içkiyi sattığı gerekçesiyle tutuklanan Metin Şahin ve Nihat Bahadır hakkında, "Olası kastla insan öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

Diğer şüpheliler hakkında ise sahte içkiden yaralanmalara sebep oldukları gerekçesiyle Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin, vatandaşların öleceklerini ya da ciddi şekilde yaralanacaklarını bilmelerine rağmen para kazanma hırsı ile bu suçu işledikleri kaydedildi.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr