Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Meclis'teki anayasa komisyonu görüşmelerinden iktidarın bir sonuç alamayacağını söyledi.

Başkanlık sistemine karşı olmadıklarını dile getiren Kamalak, bu konuyu görüşmek için teklifte bulunarak "Biz başkanlık sistemine karşı değiliz, ancak getirin masaya görüşelim" ifadelerini kullandı. Kamalak ayrıca, "Anayasa Komisyonu bir masanın etrafına oturup çorba bile içemezler" ifadelerini kullandı.

Kamalak konuşmasında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanını halk seçmeli dedik, sürekli onu uyguladık. Bu fikirde bizimdir. Başkanlık sistemi ile ilgili düşünce de bizimdir. Diyoruz ki iktidar sahiplerine, samimi iseniz gerçekten bir başkanlık sistemi istiyorsanız, nasıl bir başkanlık sistemi ise getirin masaya görüşelim, tartışalım. 3-4 seneden beri bu konu tartışılıyor. Ama ortada nasıl bir başkanlık sistemi istenildiğine dair bir model yok.

Sahip oldukları geniş medya gücünü kullanarak, devlet imkanlarını kullanarak, anayasa değişikliği diyorlar. Bakıyorsunuz her medya bunu işliyor. Henüz komisyon toplanmadan açıklamalarımız oldu. Komisyon perşembe günü toplandı biz çarşamba günü basın açıklaması düzenledik.1 gün öncesinden söyledik. Siz mi anayasayı değiştireceksiniz diye soru sorduk. Biz milli görüş olarak, biliyoruz sizleri. Anayasa yapmak bizim işimiz. Milli görüşün işidir. Anayasa yapmak bu komisyon mu, emin olun bunlar bir masanın etrafına oturup çorba bile içemezler dedik. Bunu şimdi söylemiyoruz, ilk toplantı gerçekleşmeden önce açıkladık"


Kaynak: Haber.sol.org.tr