Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik topçu saldırılarını 'tam bir hukuksuzluk' olarak niteledi.

Russia Today (RT) televizyonunda yayımlanan In The Now programında konuşan Zaharova, "Türkiye-Suriye sınırında şu anda yaşananlar tam bir hukuksuzluk. Türkiye sınırın diğer tarafındaki yerleşim bölgelerine topçu saldırısı düzenliyor, buraya para, insan ve malzeme transfer ediyor. Bunu da sadece bu bölgelerin, uzun süre besleyip destekledikleri terörist ve radikallerden arındırılmasına dayanamadıkları için yapıyorlar" dedi.

'ANKARA'YI IŞİD'E DESTEK VERMEKTEN VAZGEÇİREBİLECEĞİMİZİ UMMUŞTUK'
Zaharova, 'Ankara'nın IŞİD'le olan bağlarını bildikleri hâlde neden bu bilgiyi uzun süre kamuoyuyla paylaşmadıkları' sorusuna da, "Belki de doğru olan bunu kamuoyuyla paylaşmamızdı. Ama biz herkesin duyabileceği suçlamalar yapıp gerginlik yaratmak yerine (ikili ve uluslararası görüşmelerde) Ankara'yı bu politikasından vazgeçmeye ikna edebileceğimizi ummuştuk" yanıtını verdi.

'ABD, RUSYA'NIN TEHDİT OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR'
Öte yandan Zaharova, ABD'nin Rusya'yı neden tehdit olarak gördüğüne dair bir soruya yanıt olarak da, "Aslında bizim hiçbir biçimde tehdit olmadığımızı biliyorlar. Sadece Rusya'nın tehdit olarak algılandığı izlenimini yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

'KLASİK BİR PROPAGANDA'
"Ellerinde Rusya'nın gerçekten tehdit oluşturduğunu gösteren veriler olsaydı, bunları uzun zaman önce uluslararası topluma açıklarlardı" diye devam eden Zaharova, "Ancak ellerinde ne herhangi bir veri ne de bilgi var. Yani gördüklerimiz klasik bir propaganda" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr