Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki ateşkes süreci hakkında konuştu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Lavrov, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'yle Moskova'da düzenlediği ortak basın toplantısında, "Ankara'daki terör saldırısının hemen ardından bu saldırıyı Kürtlerin gerçekleştirdiğini söyleyerek Türkiye, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölgelere yönelik süren havan topu ve roket saldırılarını meşru göstermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

​‘ULUSLARARASI TOPLUM, TÜRKİYE'YE SERT VE NET BİR TEPKİ GÖSTERMELİ’
Türkiye'nin Suriye'deki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının bu ülkedeki siyasal süreç ve ateşkes için gösterilen uluslararası çabaları 'baltaladığını' belirten Dışişleri Bakanı Lavrov, "Bu nedenle uluslararası toplum, Türkiye'nin bu eylemleri karşısında sert ve net bir tepki göstermeli" dedi.

'TÜRKİYE'DEKİ KÜRTLERİN DURUMU SORUŞTURULMALI'
Öte yandan Lavrov, Russia Today (RT) muhabirinin, Türkiye'deki Kürtlerin insan haklarının ihlal edildiğini belgelediklerini ancak uluslararası sivil toplum kuruluşlarının buna yeterince tepki vermediğine dair bir sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Tüm insan hakları ihlalleri, özellikle de belgelenmiş olanlar objektif bir biçimde soruşturulmalı."

Daha önce Cizre'ye gidip burada çekim yapan RT ekibi, bu çekimleri 'Burası Suriye değil Türkiye' başlığı altında haberleştirmişti.

'KERRY HAFTAYA MOSKOVA'YA GELECEK'
Lavrov ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin gelecek hafta Rusya'yı ziyaret edeceğine dair anlaşmaya varıldığını belirtti. Kerry'nin ziyareti sırasında gerçekleştireceği görüşmelerin ana konusunun Suriye olacağını söyleyen Lavrov, ziyaretle ilgili net tarih ise vermedi.

Kerry, Rus güçlerinin bir bölümünü Suriye'den geri çekmesi nedeniyle gelecek hafta Moskova'yı ziyaret edip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek istediğini söylemişti.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr