Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir Su-34 uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasını yalanlayarak, Türkiye’nin bu iddiayı propaganda amacıyla gündeme getirdiğini savundu.

RIA Novosti’nin haberine göre Bakanlık Sözcüsü Igor Konaşenkov, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nde bulunan Rusya hava kuvvetlerine bağlı hiçbir uçak Türk hava sahasını ihlal etmedi. Türk tarafının bu yöndeki iddiaları temelsiz bir propagandadan ibaret” diye konuştu.

Hava sahasını kontrol eden radar istasyonlarının havadaki bir nesnenin yalnızca yükseklik, hız ve yönünü tespit edebileceğini hatırlatan Konaşenkov, “Söz konusu radarlardan hiçbiri havadaki bir nesnenin türünü ya da Rusya’ya mı ABD’ye mi ait olduğunu saptayamaz” dedi.

Sözcü, uçağın Rusça ve İngilizce olarak uyarıldığı iddiasına ilişkin, “Bir uçağın ciddi ciddi radarla uyarıldığını söylemek ancak Hollywood filmleri izleyen cahil bir propagandistin işi olabilir” dedi.

Konaşenkov, herhangi bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini yineledikten sonra, “Türk tarafıyla pilotlarımız arasında herhangi bir sesli temas da olmamıştır” diye konuştu.

Erdoğan’dan Rus uçağı açıklaması: ‘Burası NATO havası’

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr