Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının Rusya tarafından ihlal edildiğini söylemek için erken olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Suriye'deki anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. Anlaşmanın yürürlüğe girdiği andan itibaren gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Earnest, anlaşmanın dışına çıkıldığına, kaygıların dile getirildiğine dair haberlerin farkında olduklarını kaydetti.

Earnest, bu süreçte ihlaller olmasını beklediklerini ifade ederek, "İhlallerin yapıldığına ilişkin haberler alacağımızı ve anlaşmayı başarılı bir şekilde uygulamaya koyma yolunda bazı zorluklarla yüz yüze geleceğimizi öngörüyorduk" diye konuştu. Anlaşmanın uygulanıp uygulanmadığını izleyecek uluslararası grubun bu haberleri yakından takip ettiğini aktaran Earnest, anlaşmanın başarılı şekilde yürürlükte olmasına yönelik taahhütlerini sürdürdüklerini anlattı.

Earnest, "Rusların çatışmaların durdurulması anlaşmasını ihlal ettiğini söylemek için çok mu erken?" sorusuna, "Evet, bu (erken olduğu) doğru" yanıtını verdi.

Rusya: Suriye'de ateşkes ilk gününde 9 kez ihlal edildi

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr