Rusya Komünist İşçi Partisi (RKİP), ülkede göçmenlere karşı yapılan saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada kapitalizmin eski Sovyet cumhuriyetlerinin halklarına savaş ve ihtilaf getirdiği hatırlatılırken, mevcut sığınmacı sorununun arkasında da kapitalizmin olduğu vurgulandı.

Ülkede göçmen karşıtlığını yükseltmek için sermayenin çalışmakta olduğunu bildiren RKİP, kolay olanın sığınmacı sorunundan dolayı sığınmacılara saldırmak olduğunu, ancak bunun çözüm getirmeyeceğini, mücadelenin savaşları çıkartan burjuvaziye karşı verilmesi gerektiğini duyurdu.

RKİP, Ortadoğu'da kanlı savaşlar başlatan, insanların hayatlarını yok eden ve onları göçe zorlayan koşulları yaratanın emperyalizm olduğunu vurgulayarak, Avrupalı yetkililerin şimdi sanki yaşananlar bir "doğal afetmiş" gibi davrandıklarını bildirdi.

Komünistlerin sığınmacıların yanlış hedef olduğunu açıklamayı sürdüreceğini bildiren RKİP, çözümün tüm emekçilerin birleşmesinde olduğunu açıkladı.

Ulusal mesele için tarihteki tek çözüm yolunun sosyalizm olduğunu bildiren RKİP, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nde ulus sorununun çözülmüş olduğunu hatırlattı.

RKİP, tüm ülkelerden ve milletlerden işçileri, işçi sınıfı iktidarı için birleşmeye çağırarak, tüm ulusların parazitlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini duyurdu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr