Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Silopi’de üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesini konu alan programı ve canlı telefon bağlantısı nedeniyle Özgür Gün TV’nin yayınını 10 güne kadar durdurma kararı aldı.

Ekran karatmaya gerekçe olarak ise HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün canlı telefon bağlantısındaki sözleri gösterildi.

İMC'de yer alan habere göre, karar RTÜK’ün dünkü toplantısında alındı.

Gün TV’nin 5 Ocak’ta yayınladığı ana haber bültenine canlı telefon bağlantısıyla katılan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Silopi’de üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

RTÜK, Encü’nün sözlerini “devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk edici” yayın olarak nitelendirerek, 6112 sayılı yasanın 8’inci maddesinin 1’inci fıkrasında yer alan a ve b maddeleri uyarınca iki ayrı ceza kararı aldı.

İMC TV'YE PARA CEZASI
RTÜK, 26 Şubat’ta savcılık yazısıyla TÜRKSAT’tan çıkartılan imc tv’ye de ceza verdi.

Kurul, imc tv’de 15 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan yorum programına katılan gazeteci Veysi Sarısözen’in “PKK özgürlük hareketi pek çok çağrı yapıyor, fakat şimdiye kadar elindeki tehdit edici silahları şükür ki metropolde kullanmıyor” şeklindeki yorumu nedeniyle televizyona iki ayrı maddeden para cezası verdi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr