Finans Gündem isimli ekonomi sitesi İran’ın, devleti dolandırmaktan yargıladığı Babek Zencani’ye idam kararı vermesinin ardından Zencani’nin ortağı olduğu iddia edilen Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki tüm mal varlığını satmak istediğini öne sürdü.

Habere göre Sarraf, önemli bir kısmı gayrimenkul olan varlıklarını tamamen satışa çıkardı. İddialara tepki gösteren Sarraf ise, “Ailem, sahip olduğum varlıklarım ve yatırımlarımla Türkiye’deyim” dedi. Sarraf, Babek Zencani ile ortak olmadığını da iddia etti.

Son olarak Fındıklı’da bir binayı 72 milyon dolara satın alan Rıza Sarraf’ın, İstanbul’da 62 dairesi, Boğaz’da bir yalısı, Boğaz manzaralı köşkü, oteli, fabrikası ve çok sayıda ofis katı olduğu biliniyor. Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip Sarraf’ın 500 milyon liranın üzerinde servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

Şarkıcı Ebru Gündeş’in 2010’da evlendiği Sarraf ile boşanma kararı aldığı da iddia edildi. 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna adı karıştıktan sonra siyasi arenadan çekilmek zorunda kalan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ismi geçen günlerde “ticareti bırakıyor” haberleri ile gündeme gelmişti.

Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ile birlikte ortağı olduğu firmaları devrettiği iddia edilmişti. Açık hesap üzerinden yürütülen işlemlerin Babek bağlantısı üzerinde duruluyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr