17-25 Aralık büyük yolsuluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf, kendisi ile Babek Zencani'nin ortak olduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Sarraf yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Uzun süredir medyada Babek Zencani’nin “ortağım” olduğu yönünde asılsız haberler yer almaktadır. Bu haberlere birçok defalar doğru olmadığı yönünde tepki ve cevap verdiysem de kirli odaklara hizmet eden zihniyetler bu yalana sarılmaktan vazgeçmediler. İran Mahkemeleri, İran Devleti aleyhine işlenen bir suçun soruşturmasını yapıyor uzun zamandır. Bu kadar derin ve çok yönlü yapılan bir soruşturmanın sonunda kararını veren İran Mahkemeleri konuyla hiçbir ilgim olmadığını açıkça ortaya koymuş olmasına rağmen burada, Türkiye’de kirli odaklara hizmet eden bazı kişi ve kurumların ısrarla beni bu soruşturmayla ilişkilendirmeye çalışmalarının hiçbir hukuki, insani ya da mantıklı izahı bulunmamaktadır.

17-25 Aralık soruşturması sürecinde Rıza Sarraf’la iş ortaklığı bulunduğu öne sürülen Zencani’nin, İran devletine ait 2,8 milyar dolar petrol gelirini Sarraf’a aktardığı iddia edilmişti. İran Meclisi Yolsuzluk Komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani, “Zarrab ve Zencani birbirinden ayrı düşünülemez. Birlikte iş yaptılar ve benim elimdeki verilere göre Zencani’nin İran’ın peşinde olduğu o kayıp malvarlığının bir kısmı Zarrab’ın elinde” diye konuşmuştu.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr