ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım, müvekkili Sarraf’ın cumartesi tatil amaçlı eşi ve kızı ile Miami’ye gittiğini söyledi. Av. Yıldırım, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe'ye konuşan Av. Şeyda Yıldırım şunları söyledi: “ABD’ye cumartesi günü gitti. Eşi ve kızı ile tatile gitmişti. Kızlarını Disneyland'a götürmüşlerdi. Orada bir avukat grubumuz var. Rıza Bey'in yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceğim. Ben, onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Ben burada anı anına trafiği takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Rıza Saraf) böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler, süreci takip ediyorlar.” 

Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı

Rıza Sarraf'ı tutuklatan Savcı Preet Bharara'dan ilk açıklama

AMBARGO İLE İLGİLİ KONULAR

Av. Yıldırım, iddianemede yer alan suçlamalara ilişkin ise “Onların hepsi ticari konular. Hepsi izah edilebilir konular. ABD’nin koyduğu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan cezaevinden kurtardığı Rıza Sarraf için ne demişti?

SORUŞTURMA DAHA ÖNCE YAPILMIŞ

Av. Yıldırım, iddianemenin kısa sürede hazırlanmış olmasına ilişkin ise “Orada soruşturma varmış zaten. Bizim haberimiz yoktu. Rıza Bey’in de haberi yoktu” şeklinde konuştu.

AKP'liler yine Sarraf'ın önüne yatacak mı?
Kaynak: Haber.sol.org.tr