IŞİD, Türkiye sınırındaki PYD'nin elindeki Tel Abyad kentine ve köylerine 2 gün önce büyük bir saldırı gerçekleştirmişti.

Konu ile ilgili Sputnik'ten Hikmet Durgun'a açıklamalarda bulunan PYD Tel Abyad sorumlusu Ömer Eluş, IŞİD'i bölgeden tamamen çıkartıldığını belirterek, şöyle konuştu:

2 gün önce IŞİD üyesi 300 kişi dün gece Tel Abyad kent merkezine ve kente bağlı Hamam Türkmen, Eynel Arus ve Mığtel köyüne eşzamanlı büyük bir saldırı gerçekleştirmişti. Bugün itibariyle IŞİD, kent merkezinden çıkartıldı. Ayrıca Tel Abyad'a bağlı Suluk kasabası ile ve çevre köylerinden çıkartıldılar.

'100'DEN FAZLA IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ'
IŞİD'in Tel Abyad saldırısı sonucu 17 sivilin öldüğünü ve 8'e yakın YPG üyesinin hayatını kaybettiğini aktaran Eluş, "3 günlük çatışmalar sonucunda 100'den fazla IŞİD üyesi öldürüldü. 2 IŞİD üyesini sağ ele geçirdik. İkisi de Arap kökenli. Olası bir saldırıya karşı gerekli tüm tedbirler alınmış durumda" diye konuştu.

Tel Abyad saldırısında yer alan IŞİD üyelerinden 100 kişinin Türkiye tarafından geldiğine dikkat çeken Eluş, "Edindiğimiz bilgilere göre 100 IŞİD üyesi saldırı gecesi saat 24:00 sularında Türkiye tarafından sınırdan gelmişler. Tel Abyad'ın 2 kilometre doğusunda yer alan Ella köyünden girmişler. Köy halkı bunları görmüş bize anlattılar. Hatta bir IŞİD üyesi bir köylüye Türkçe 'Bize su verin' demiş"

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr