PSV taraftarlarının önceki akşam oynanan PSV - Atletico Madrid maçın öncesinde insanlık dışı görüntüleri ortaya çıkmıştı. 

İzleyenleri üzen görüntüler medyanın gündemine oturmuştu. Hollandalı taraftarların skandal görüntüleri, dün 22. defa muhtarları toplayan Erdoğan'ın da gündemindeydi.  

PSV taraftarların yaptığı çirkinlikle ilgili olarak "İspanya’da bir meydanda PSV takımının taraftarları oradaki mültecileri affedersiniz meydanda oynatıyorlar. Şınav çektiriyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan, başbakanlığı döneminde halkla alay eden bakanlarının rezilliklerini unuttu. 

Bakanlarının saygısızlıklarını ve aşağılamaları ise Erdoğan'ın konuşmasını dinleyen herkesin aklındaydı:

ERDOĞAN'IN BAKANI HALKA DİLENCİ MUAMELESİ YAPTI!
17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu gözlatına alınan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara dilenci muamelesi yapmıştı. Bayraktar çevresindeki görevlilere para vererek "alın şunları dağıtın" demiş, sosyal medyada yurttaşların tepkisini çeken görüntüler Erdoğan'ın umrunda bile olmamıştı.

YİNE AYNI BAKAN YİNE AYNI SKANDAL
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı. Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyen üniversiteli kadın Selimiye Camii’nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar’a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar’ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.

TAKLACI BAKAN
AKP'den ayrıldıktan sonra Erdoğan'a "muhalif" olan ve İçişleri Bakanlığı görevindeyken skandalları eksik olmayan İdris Naim Şahin'in görüntüleri ise toplumun hafızasından hiç silinmedi. "Kendisini sevdiğini" söyleyen bir yurttaşa "sana nasıl inanayım, takla at da göreyim" şeklinde seviyesiz bir cevap veren Şahin'in skadal görüntüleri, Erdoğan tarafından herhangi bir tepki çekmemişti. 


Kaynak: Haber.sol.org.tr