Van'dan gelen İŞKUR işçileri 5 Aralık'ta işten atılmış ve kalıcı bir iş için dün Ankara'ya gelmişlerdi. Yaklaşık 100 kişi, dün AKP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek taleplerini iletmişti. Görüşmelere gönderdikleri temsilcilerini Kurtuluş Parkı'nda bekleyen işçiler, bu akşam polis tarafından otobüslere bindirilerek otogara götürüldüler. 2 yıl önceki gibi Abdi İpekçi Parkı'nda beklemek isteyen işçiler, yine polis tarafında Kurtuluş Parkı'na getirilmişti.

ÜST ARAMASI YAPILDI
Evrensel'deki habere göre işçiler, polislerin parka gelerek Ankara Valiliği'nden emir geldiği gerekçesiyle kendilerini parktan çıkardıklarını anlattılar. Üstlerinin arandığını ve kimlik sorgulaması yapılıdığını söyleyen işçiler, ardından çantalarının toplanıldığını, ekip arabalarına bindirilerek AŞTİ'ye götürüldüklerini söyledi. İşçiler, polisin "Parkta bekleyemezsiniz. Burada bekleyeceksiniz" dediğini ifade ettiler.

Dünkü gibi görüşmelere devam eden temsilciler ise AŞTİ'ye gelerek basın açıklaması yaptılar. Ankara'dan ayrılmayacaklarını açıklayan işçiler, halen AŞTİ'de bekliyorlar. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr