Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 4'ü tutuklu 6 kişi hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sur'da öz yönetim ilan eden, aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in de bulunduğu 6 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Hazırlanan iddianamede, "Sözde 'öz yönetim' açıklamasının içeriğinde yer alan hususlar anayasaya aykırılık teşkil ediyor. Söz konusu açıklama Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğü ve egemenliğine aykırıdır. Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yaptığı eylemler Türkiye'nin birliğini bozmaya, bağımsızlığını zayıflatmaya ve egemenliği altında bulunan toprakların bir kısmını devletin idaresinden ayırmaya yönelik eylemlerdir. Sözde "öz yönetim" açıklaması PKK/KCK terör örgütü eylemlerinden ayrı düşünülemez" ifadeleri kullanıldı.

İSTENİLEN CEZA
İddianamede, Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyesi Fatma Şık Barut, Güneş Ölmez, Ali Rıza Çiçekli ile haklarında yakalama kararı bulunan Hasan Irmak ve Mehmet Onaç hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr