Antalyaspor-Fenerbahçe maçında görev alan özel güvenlik görevlileri, maç bitiminde 50 lira olan ücretlerini alabilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Kuyrukta izdihamı futbolcular şaşkınlıkla izledi.

Antalya Arena'da dün akşam oynanan Ziraat Türkiye Kupası H Grubu son maçında Antalyaspor ile Fenerbahçe sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı. 33 bin kişilik Arena'nın yarısını dolduran seyirci, 22.30'da biten maçın ardından yaklaşık 20 dakika sonra tribünleri boşalttı.

ÜCRET İZDMI

Maçta görev alan yaklaşık 400 özel güvenlik görevlisi ise saha kenarında toplandıktan sonra 50'şer lira olan ekstra görev ücretini almak için stadın içine girmek istedi. Ancak stadyumdaki spor müsabakalarının güvenliğini sağlayan şirket yetkilileri, her iki takımın futbolcuları, teknik heyeti ve gazeteciler alandan henüz ayrılmadıkları için güvenlik görevlilerinin girmesine izin vermedi.

Ücretlerini bir an önce almak için sabırsızlanan güvenlik görevlileri, şirket yetkililerine zor anlar yaşattı. Kendisini içeri atabilenlerin parasını alarak ayrıldığı alanda yaşananlar, bazı futbolcular ve gazeteciler tarafından hayretle izlendi.

"BUYAPTIĞINIZI ÇOCUKLAR YAPMAZ" 

Şirket görevlisi olduğu belirtilen bir kadın ise "Bu yaptığınızı çocuklar yapmaz" diyerek izdihama neden olan özel güvenlikçilere tepki gösterdi. Ücretini aldıktan sonra olanları izleyen kadın güvenlik görevlisi, "Her maçın ardından aynı manzara yaşanıyor. İsteyen bir sonraki gün şirketten parasını alabilir ama herkes biran önce ücretini cebine koymaktan yana. İçeride kalabalık olmasın diye 3'er 5'er kişi alıyorlar. Dolayısıyla kapıda izdiham var. Birbirlerine bağıran ya da tartışanlar oluyor. Güvenlik görevlisi olarak bizim bunları yaptığımızı görenler şaşırıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr