Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan söyleşisinde "Gerilla annesi rolünü oynamak isterdim" sözlerinin ardından sosyal medyada lince uğrayan ve rol aldığı atv dizisi "Aile İşleri"nin kadrosundan çıkarılan Füsun Demirel'e Oyuncular Sendikası ile Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nden destek geldi.

'Gerilla annesini oynamak istiyorum' diyen Füsun Demirel'in dizisi yayınlanmayacak

Oyuncular Sendikası'nın açıklamasında şöyle denildi: 

"Üyemiz Füsun Demirel'in sözleşmesinde yer alan hukuka ve insan haklarına aykırı maddeler nedeniyle işine tek taraflı olarak son verildi. Bu ve bunun gibi maddeler sadece Füsun Demirel’in sözleşmesinde değil hemen hemen tüm sözleşmelerde yer almaktadır. Demokratik bir ülkede her vatandaşın hakkı olduğu gibi, üyemiz de duygu ve düşüncelerini paylaşmıştır. Bu bağlamda üyemiz Füsun Demirel hakkında çıkan haberlerin çarpıtılmasından sonra, kendisinin yapmış olduğu son derece samimi açıklamaların tekrar gözden geçirilmesini temenni ederiz."

Füsun Demirel'in kovulduğu dizinin son bölümü yeniden çekildi

GEZİCİ FİLMMOR KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ'NDEN AÇIKLAMA

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ise "#FüsunDemirelYalnızDeğildir" başlıklı şu açıklamayı paylaştı: 

"Füsun Demirel’in mesleğini icra etmekten başka bir anlam taşımayan sözlerini çarpıtarak, ona tehditler yönelten, eleştiri kisvesi altında onu itibarsızlaştırmaya çalışan kişi ve grupları ve yarattıkları hezeyanı şiddet örneği olarak değerlendiriyoruz. Füsun Demirel bir oyuncu ve bir gazete röportajında oynamak istediği bir karakterden söz etti. Malum oyuncular rol icabı öldüklerinde ölmez, katil olduklarında öldürmez, diktatör olduklarında demokratik haklarınızı çiğnemez ya da çete reisi olduklarında banka soyup uyuşturucu ticareti yapmazlar. Bu karalama sonrası Füsun Demirel gibi iyi bir oyuncuya sahip çıkıp haklarını koruması gereken yapım şirketinin, sözleşmesine tek taraflı olarak son vermesini de kınıyoruz. Füsun Demirel elbette yalnız değildir, tabii ki yanındayız. Bu hezeyan halinden kaygı duyuyoruz."

Füsun Demirel ATV tarafından dizi kadrosundan çıkarıldı

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr